top of page

Veterinär med känsla för kiropraktik

Katja Gustavsen

 

Leg. vet, Cert. hästkiropraktor (Backbone & IAVC), FEI permitted treating veterinarian

 

Katja Gustavsen är en av Sveriges mest erfarna hästveterinärer. Katja utbildade sig till veterinär vid den Kongelige Veterinær og Landbohøjskole i Köpenhamn och tog examen år 1998. Hon har arbetat på Djursjukhuset i Helsingborg sedan år 1999 och har de senaste 10år arbetat uteslutande med hältdiagnostik och kiropraktik.

 

Katja utbildade sig till hästkiropraktor genom utbildningssystemet Backbone i Tyskland år 2007 och har stor erfarenhet av kiropraktiska behandlingar på häst samt rehabilitering och utredningar för nedsatt prestation hos sporthästar.

 

Katja har även vidareutbildat sig genom ISELP (International Society of Equine Locomotor Pathology) vilket är en fortbildning för hästveterinärer inom ortopedi (diagnostik av problem i hästens rörelseapparat). Utbildningen leds av den världskända hästortopeden Jean-Marie Denoix från Frankrike.

 

Katja är även en frekvent anlitad tävlingsveterinär. Hon har varit landslagsveterinär för det svenska fälttävlanslandslaget.  Hon är även FEI permitted treating veterinarian. Hon har medverkat på ett flertal stora tävlingar så som Falsterbo Horse Show, Gothenburg Horse Show samt Longines FEI European Championships i Göteborg år 2017.

 

Sedan 2016 driver Katja sin egen sporthästklinik med bas på Pålsjögård i Helsingborg. Fokus ligger på skadeförebyggande behandlingar, kiropraktik, rehabilitering, hältdiagnostik samt nedsatt prestation hos sporthästar. Katja finns på Pålsjögård måndag, onsdag och torsdag samt på Vattle Gård i Vellinge på tisdagar. På fredagar finns hon på Hästkliniken i Flyinge där hon
ansvarar för en stor del av Flyinge AB:s hästar.

bottom of page